21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Perník s jablky

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 400 g
cukr krupice 250 g
mléko 250 ml
vejce 1 ks
olej 100 ml
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Nastrouháme si oloupaná jablíčka bez jádřinců.
Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, mléko, vejce, olej, kakao, kypřící prášek do perníku a vše 3 minuty šleháme. Pak do těsta přidáme nastrouhaná jablíčka a dobře promícháme. Těsto vylijeme na plech s vyšším okrajem a vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.


 


RECEPTY

Květáková polévka se smaženou houskou

Postup: Květák rozebereme na růžičky, popřípadě ještě pokrájíme na jemno. V hrnci na... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí maso s rokfórovou omáčkou

Postup: Kuřecí nebo krůtí maso nakrájíme na tenké nudličky a na oleji v hlubší pánvi... zobrazit recept

RECEPTY

Rajčatová polévka s bazalkou

Postup: Do hrnce dáme olivový olej a na něm necháme zesklovatět drobně nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Datlové kuličky

Postup: Datle zbavíme pecek, mandle spaříme a oloupeme. Ořechy a loupané mandle dáme do... zobrazit recept

RECEPTY

Plněné ořechy

Postup: Na vál si navážíme všechny sypké přísady. Hřebíček pomeleme na mlýnku nebo... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Sluníčko

Restaurace penzionu Sluníčko je nekuřácká a nabízí kvalitní kuchyni plnou...